Ιμάμογλου: Θα ξαναστήσουμε το νοσοκομείο του Μπαλουκλή - Καλίν: Άγνωστη η αιτία της φωτιάς

«Ο πρόεδρός μας παρενέβη για το θέμα. Το υπουργείο Εσωτερικών έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως» διαβεβαίωσε ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Η αιτία της φωτιάς στο νοσοκομείο του Μπαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη παραμένει άγνωστη δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν. 

«Ο πρόεδρός μας παρενέβη για το θέμα. Το υπουργείο Εσωτερικών και το γραφείο του κυβερνήτη έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως» διαβεβαίωσε ο Τούρκος αξιωματούχος. 
 

Ο Καλίν δήλωσε ότι σχεδόν 80 ασθενείς του Μπαλουκλή διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Στο σημείο έσπευσε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη στέγη στο βόρειο τμήμα. «Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης», πρόσθεσε. 


«Η Πυροσβεστική μας Υπηρεσία Κωνσταντινούπολης ανταποκρίθηκε γρήγορα στη φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλή, η φωτιά είναι πλέον υπό έλεγχο. Είναι ευχάριστο ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Μαζί θα στήσουμε αυτό το ιστορικό νοσοκομείο ξανά στα πόδια του» επισήμανε σε νεότερο tweet του ο Ιμάμογλου.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. «Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής. Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναμένει από την Πυροσβεστική να διαπιστώσει τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου.
 

Πηγή: skai.gr