Ρωσία: Η εισαγγελία ζήτησε ποινή φυλάκισης 9,5 χρόνων για την Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Ο εισαγγελέας είπε επίσης ότι 0,702 γραμμάρια χασισέλαιου βρέθηκαν στις αποσκευές της κατηγορούμενης στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. 

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών και έξι μηνών για διακίνηση ναρκωτικών, ζήτησε την Πέμπτη η ρωσική εισαγγελία για την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, ανέφερε δημοσιογράφος του TASS. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει την Γκράινερ ένοχη για διακίνηση "μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών" και να την καταδικάσει σε κάθειρξη εννέα ετών και έξι μηνών και πρόστιμο 1 εκατ. ρουβλιών (16.600 δολάρια). Ο εισαγγελέας ζήτησε να συμπεριληφθεί στη φυλάκισή της ο χρόνος που πέρασε η Γκράινερ στο κέντρο κράτησης. Δήλωσε επίσης ότι 0,702 γραμμάρια χασισέλαιου βρέθηκαν στις αποσκευές της κατηγορούμενης στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου. 

Η Γκράινερ παραδέχτηκε ότι μετέφερε το χασισέλαιο, αλλά επέμεινε ότι το χρησιμοποιούσε για ιατρικούς σκοπούς και δεν πουλούσε ναρκωτικά.

Η μπασκετμπολίστρια συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο με την υποψία ότι διακινούσε χασισέλαιο στη Ρωσία. Παραδέχθηκε την ενοχή της, αλλά δήλωσε ότι είχε βάλει το χασισέλαιο στην τσάντα της βιαστικά και δεν είχε εγκληματική πρόθεση. 

Η 31χρονη Γκράινερ, αστέρι του γυνακείου πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ (WNBA), ως μέλος της αμερικανικής εθνικής ομάδας γυναικών κέρδισε χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 και του 2018, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020. Πριν τη σύλληψή της, έπαιζε για την ομάδα της Ρωσίας UMMC Ekaterinburg.

 Η ομάδα υπεράσπισης της 31χρονης Αμερικανίδας ζήτησε από το ρωσικό δικαστήριο να την αθωώσει από τις κατηγορίες ναρκωτικών. Η ετυμηγορία, αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης, όπως δήλωσε η δικηγόρος της, Μαρία Μπλαγκοβόλινα. 

Πηγή: skai.gr