Κωνσταντινούπολη: Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο του Μπαλουκλή

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά περίπου δύο ώρες αφότου εκδηλώθηκε- Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 104 ασθενείς και ηλικιωμένοι - Δείτε βίντεο

Υπό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ιστορικό ελληνικό νοσοκομείο Μπαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο το κτήριο έχει  υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ το ΚΥΠΕ αναφέρει ότι καταστράφηκε η οροφή του.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Οι εικόνες που μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu δείχνουν τις φλόγες να έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις, πριν τεθούν τελικά υπό έλεγχο, σχεδόν δύο ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς- είχε ξεσπάσει περίπου στις 12.30 το μεσημέρι:

Επί τόπου μετέβη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το CNN Türk, 104 άτομα. Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, και διαβεβαίωσε ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr