Καιρίδης: Έρχεται τσουνάμι προσφύγων λόγω Ιντλίμπ – Ασταθής η Τουρκία

Για τσουνάμι προσφύγων λόγω της αιματοχυσίας στην Ιντλίμπ της Συρίας προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης. 

«Στην Ιντλίμπ έχουμε τεράστια ανθρωπιστική κρίση εν εξελίξει, 1 εκατ. άμαχος πληθυσμός περνάει τα σύνορα με την Τουρκία… Η Τουρκία δεν έχει και τις δυνατότητες να παρέχει άσυλο σε 1 εκατ. ανθρώπους, ήδη παρέχει σε 4 εκατ. ανθρώπους, έρχεται τσουνάμι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έξαρσης προσφυγικών ροών» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Δεν πρέπει να σπεκουλάρουν η αντιπολίτευση και η τοπική αυτοδιοίκηση στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό, η κυβέρνηση έχει σχέδιο» επισήμανε. Την ίδια στιγμή, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, η γερμανική κυβέρνηση παραπαίει. 

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, όπως αυτή της Τρίτης στη Στρογγύλη του Καστελόριζου, ανέφερε ότι «μας ανησυχούν όλα όσα γίνονται η εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας, υπάρχει ένταση και αστάθεια». 

Ο μεγάλος κερδισμένος, εξήγησε ο κ. Καιρίδης, είναι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο ακροδεξιός έχει επιβάλλει την ατζέντα του στη συμμαχία με τον Ερντογάν, κι αντί ο Ερντογάν να τον σύρει προς το κέντρο, έχει σύρει αυτός τον Ερντογάν στην ακροδεξιά. 

«Οι εκκαθαρίσεις στο στράτευμα δημιούργησαν κενό στις ένοπλες δυνάμεις που εκμεταλλεύτηκαν σκληρή Κεμαλιστές, κυρίως του πολεμικού ναυτικού, που πήραν πάνω τους την ατζέντα της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’» τόνισε ο βουλευτής. 
 

Πηγή: skai.gr