Μηταράκης: Προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες αδειοδότησης για τα κλειστά κέντρα

Το υπουργείο προχωράει κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, διευκρινίζοντας ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το Σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης επανέλαβε στον Real ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης». Όπως είπε, η συναινετική συζήτηση που έγινε χτες Δευτέρα στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Στην άποψη ότι ο Νότης Μηταράκης, και μέσω αυτού η κυβέρνηση, συμφώνησε σε διάλογο από μηδενική βάση, βάζοντας στην άκρη τις επιτάξεις περιοχών και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επέμεινε πάντως ο Κώστας Μουτζούρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε την Πέμπτη και Παρασκευή συναντήσεις του με τους δημάρχους Βορείου Αιγαίου ώστε να συμφωνηθεί η αντιπρόταση στον υπουργό Μετανάστευσης.

Πηγή: skai.gr