Οι ακτιβιστές για το κλίμα χτύπησαν ξανά – Ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά τέσσερα κτίρια στο κέντρο του Λονδίνου - Δείτε video

Η ομάδα δήλωσε ότι τα κτίρια επιλέχθηκαν γιατί αντιπροσωπεύουν τους πυλώνες, που υποστηρίζουν και διατηρούν την εξουσία της οικονομίας των ορυκτών καυσίμων 

Οι οικολόγοι ακτιβιστές του «Just Stop Oil» δεν πτοούνται με τίποτα… Αυτή τη φορά ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα τέσσερα κτίρια στο κέντρο του Λονδίνου. 

Συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν τη δράση τους σήμερα το πρωί, ρίχνοντας μπογιά μέσα από πυροσβεστήρες στο υπουργείο Εσωτερικών, στο κτίριο της MI5, στην Τράπεζα της Αγγλίας και στα κεντρικά γραφεία της News Corp, στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Η ομάδα δήλωσε ότι τα κτίρια επιλέχθηκαν γιατί αντιπροσωπεύουν τους πυλώνες, που υποστηρίζουν και διατηρούν την εξουσία της οικονομίας των ορυκτών καυσίμων (κυβέρνηση, ασφάλεια, χρηματοοικονομικά και ΜΜΕ).

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι «οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν γρήγορα σε όλα τα περιστατικά και ότι ένας αριθμός ατόμων έχει πλέον συλληφθεί».

Εκπρόσωπος της οργάνωσης «Just Stop Oil» ανέφερε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε άπραγοι και να παρακολουθούμε να καταστρέφονται όλα όσα αγαπάμε, ενώ ευάλωτοι άνθρωποι πεινούν και οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων και οι πλούσιοι επωφελούνται από τη δυστυχία μας.

Η εποχή των ορυκτών καυσίμων θα έπρεπε να έχει περάσει προ πολλού, αλλά τα ‘’συμφέροντα’’ συνεχίζουν να διαφθείρουν την πολιτική, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες».

Οι ακτιβιστές του «Just Stop Oil»

Και πρόσθεσε: «Λοιπόν, τελειώσαμε με την επαιτεία. Ενεργούμε για να σταματήσουμε το νέο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο επειδή είναι το σωστό. Ως πολίτες, ως γονείς έχουμε κάθε δικαίωμα σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε».  

Οι οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν οργισμένοι μαζί τους και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από τον δρόμο, ενώ μια γυναίκα φώναξε ότι είχε ένα άρρωστο παιδί στο αυτοκίνητό της πριν φτάσει η αστυνομία στο σημείο.


 

Πηγή: skai.gr