Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από ανατροπή τουριστικού σκάφους στη λίμνη Ματζόρε

Στο σκάφος επέβαιναν 24 άτομα, κυρίως οικογένειες. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές 19 άνθρωποι έχουν διασωθεί καθώς κατάφεραν να κολυμπήσουν στην ακτή

Τουριστικό σκάφος μήκους 16 μέτρων ανατράπηκε λόγω ξαφνικής κακοκαιρίας στη λίμνη Ματζόρε της Ιταλίας, λίγο πριν φτάσει στην ακτή σύμφωνα με την Corriere della Sera.

Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, τρεις κατά τη διάρκεια της νύχτας κι ένας ακόμα με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ αγνοείται ακόμη ένας.

Στο σκάφος επέβαιναν 24 άτομα, κυρίως οικογένειες. Οι Ιταλοί πυροσβέστες δήλωσαν ότι 19 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Πολλοί φέρονται να κατάφεραν να κολυμπήσουν στην ακτή.

Σύμφωνα με τη La Republica, το σκάφος που δεν βρισκόταν μακριά από την ακτή, ανατράπηκε όταν ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα και  ανεμοστρόβιλος.

Το σκάφος βυθίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στο τουριστικό σκάφος μήκους 16 μέτρων, επέβαιναν 25 άτομα, τα οποία γιόρταζαν γενέθλια. 

Δεκαεννέα επιζώντες κολύμπησαν μέχρι την ακτή και είναι σώοι, σύμφωνα με ανάρτηση της πυροσβεστικής στο Twitter, στην οποία προστίθεται πως το ναυάγιο βρέθηκε από δύτες σε βάθος 16 μέτρων.

Πηγή: skai.gr