Πεζοί κινδύνευσαν καθώς παρασύρθηκαν από τη δύναμη του νερού, οδηγοί είδαν κάδους απορριμμάτων να επιπλέουν και να περνούν δίπλα από τα οχήματά τους, άνθρωποι κινδύνευσαν και φοβήθηκαν για τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας στην Χαέν, της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του λόφου της Αγίας Αικατερίνης.
Βίντεο από το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που σημειώθηκε το βράδυ της 16ης Ιουνίου, δείχνουν ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια καθώς τα ορμητικά νερά τούς έριχναν στο έδαφος και τους εμπόδιζαν να σηκωθούν. Ένας άνδρας καταγράφηκε να παρασύρεται κατά μήκος ενός δρόμου της πόλης σαν να είχε παγιδευτεί σε ορμητικό ποτάμι.
Η σφοδρή καταιγίδα ξερίζωσε πλακόστρωτα και μετέτρεψε τις βεράντες καφέ και μπαρ, όπου οι άνθρωποι απολάμβαναν τον ήλιο μόλις μία ημέρα νωρίτερα, σε πλημμυρισμένες ζώνες. Η καταιγίδα διήρκεσε μόλις 20 λεπτά, αλλά προκάλεσε χάος στη Χαέν και στις γύρω περιοχές. Η αστυνομία και η πυροσβεστική δέχθηκαν 110 κλήσεις για πλημμύρες σε γκαράζ και υπόγεια.
Οι δημοτικές αρχές της πόλης κήρυξαν κατάσταση «προ-έκτακτης ανάγκης» μετά τη βίαιη νεροποντή, ενώ συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση της κανονικότητας. Οι τεράστιες ποσότητες νερού προκάλεσαν επίσης διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές. Το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, παρά τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην πόλη των 110.000 κατοίκων.
Ένας κάτοικος που βρέθηκε μέσα στην καταιγίδα δήλωσε το προηγούμενο βράδυ: «Αυτό που μόλις έζησα ήταν απίστευτο.», ενώ μία κάτοικος, η Maria del Mar Sanchez, ανέφερε: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε ολόκληρη τη γαμ... τη ζωή μου. Αδιανόητο.»
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.