Ιράν: Οι δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν μέχρι θανάτου μαθήτρια μέσα σε σχολείο

Το «έγκλημα» της Parmis Hamvana ήταν ότι αφαίρεσε από τα βιβλία της το πορτρέτο του Ροχουλάχ Χομεϊνί - Τη χτύπησαν με ρόπαλα, μπροστά στα μάτια των άλλων μαθητών

Parmis Hamvana... Μία ακόμη νεκρή από το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Ένα ακόμα όνομα στη μακριά λίστα των ανθρώπων που μαρτύρησαν για τις ιδέες του. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, το έγκλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Η Parmis Hamvana ήταν μαθήτρια σε σχολείο στο Ιράν. Η νεαρή κοπέλα συνελήφθη από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Ιρανσάχρ και μέσα στο σχολείο της, ξυλοκοπήκε με ρόπαλα μέχρι θανάτου.

Το έγκλημά της; Είχε αφαιρέσει από τα βιβλία της την εικόνα του ιδρυτή της ισλαμικής δημοκρατίας Ρoχουλάχ Χομεϊνί...

Παρμις

Μια ομάδα των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλε σε ένα γυμνάσιο στην ανατολική πόλη Ιρανσάχρ την περασμένη Τρίτη για να εντοπίσει μαθητές στις πανεθνικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Μαθήτριες σε όλο το Ιράν συμμετείχαν στις εθνικές διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες. Το πρακτορείο ειδήσεων Halwash και η εκστρατεία Baloch Activists' Campaign, που παρακολουθούν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή Μπαλουχιστάν του Ιράν, αποκάλυψαν τη νέα τραγική υπόθεση με τη δολοφονία της Ιρανής μαθήτριας.

Η νεαρή κοπέλα υπέστη ρινορραγία στο σχολείο και πέθανε λίγες ώρες μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο. Οι υπηρεσίες πληροφοριών απείλησαν αργότερα την οικογένεια και τους φίλους της να μην αποκαλύψουν τον θάνατό της στα μέσα ενημέρωσης.

«Οι φρουροί ασφαλείας εισέβαλαν στο σχολείο την περασμένη Τρίτη και έψαξαν τα βιβλία όλων των μαθητών. Η Parmis είχε σκίσει φωτογραφίες του Χομεϊνί και για αυτό το έγκλημα άρχισαν να τη χτυπούν μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών», είπε μια πηγή στο Halwash.

«Η μύτη της αιμορραγούσε πολύ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο... Πέθανε την Τετάρτη και μεταφέρθηκε στο Zahedan για ταφή», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τοπικοί αξιωματούχοι απέρριψαν τις αναφορές για τον θάνατό της και κατηγόρησαν τα «εχθρικά μέσα» για διάδοση προπαγάνδας κατά του καθεστώτος. Οι ιρανικές αρχές κατηγόρησαν επίσης τα μέσα ενημέρωσης ότι «φτιάχνουν τους θανάτους» για όσους σκοτώθηκαν από την έναρξη των ταραχών, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 32 παιδιών.
 

Πηγή: skai.gr