ΗΠΑ: «Βουτιά» 67% για τη μετοχή της First Republic Bank - Ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις

Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, η μετοχή της άρχισε να βυθίζεται αμέσως μετά το άνοιγμα της Wall Street

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά παρά τις διαβεβαιώσεις του Τζο Μπάιντεν πως το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ είναι ασφαλές.

Η First Republic Bank βλέπει τη μετοχή της σήμερα, Δευτέρα να κατρακυλά κατά 67% με την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, παρά τις προσπάθειες της διοίκησής της να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας λέγοντας σε ανακοίνωσή της χθες, Κυριακή πως διαθέτει άνω των 70 δισ. δολάρια μη χρησιμοποιούμενο ρευστό ώστε να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της.

«Η πρόσθετη δυνατότητα δανεισμού από τη Federal Reserve, η συνεχιζόμενη πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του καταφυγίου Federal Home Loan Bank, καθώς και η δυνατότητα για πρόσθετη άντληση πόρων από τη JPMorgan Chase αυξάνει, διαφοροποιεί και ισχυροποιεί περαιτέρω το προφίλ ρευστότητας της First Republic», σημείωσε η τράπεζα.

Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνεται πως δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις με αποτέλεσμα να στραφούν σε ασφαλέστερες επενδύσεις καταφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό σε αμερικανικό και γερμανικό κρατικό χρέος.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του ανέλυσε τις δράσεις που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να προστατευθούν οι καταθέτες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Πηγή: skai.gr