ΗΠΑ: Προς στοχευμένες κυρώσεις στις αμυντικές υποδομές της Ρωσίας

ΗΠΑ: Προς στοχευμένες κυρώσεις στις αμυντικές υποδομές της Ρωσίας

Για στοχευμένες κυρώσεις στις αμυντικές υποδομές της Ρωσίας έκανε λόγο  ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γουόλι Αντεγιέμο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών, οι κυρώσεις θα στοχεύουν στις εφοδιαστικές αλυσίδες του ρωσικού στρατού και θα υπονομεύουν την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Οι δράσεις αυτές, διευκρίνισε, θα δρομολογηθούν σε συντονισμό με πάνω από 30 εταίρους και συμμάχους της Ουάσιγκτον.

Με νέες κυρώσεις προειδοποίησαν ΗΠΑ και Ευρώπη τη Μόσχα, παρά τα διαφαινόμενα βήματα προόδου στις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ομόλογοί του στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε επικοινωνία που είχαν «επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να αυξάνουν το κόστος στη Ρωσία για τις βάναυσες επιθέσεις της στην Ουκρανία, καθώς και να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία βοήθεια για να αμυνθεί ενάντια σε αυτή την αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση», σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Επιφυλακτικός για τη ρωσική στάση εμφανίστηκε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ.

«Θα δούμε αν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», είπε ο Μπάιντεν αφού ρωτήθηκε εάν η Ρωσία φαίνεται να περιορίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Κίεβο κι είναι πιθανόν ο πόλεμος να τελειώνει, ή η Ρωσία απλώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Πηγή: skai.gr