Τραμπ: «Μέτριος» ο ΝτεΣάντις – Φουντώνουν οι φήμες ότι θα είναι αντίπαλοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Τραμπ «βλέπει» ήδη τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις ως αντίπαλό του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Τραμπ περιέγραψε τον Ρον ΝτεΣάντις ως έναν «μέσο» πολιτικό, σε μια δήλωση που στοχεύει να υποτιμήσει τον άνθρωπο που θα μπορούσε να τον συναγωνιστεί για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο 44χρονος ΝτεΣάντις επανεξελέγη κυβερνήτης της Φλόριντα με σχεδόν το 60% των ψήφων, γεγονός που τον καθιστά «ανερχόμενο αστέρι» και πιθανό υποψήφιο για την προεδρία το 2024.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ τον περιέγραψε ως «Ρον ΝτεΣαντιμόνιους», έναν πολιτικό που ήταν «σε απελπισμένη κατάσταση» όταν ήταν υποψήφιος για την πρώτη του θητεία το 2017, αναφέρει το SkyNews.

Χαρακτηριστικά ο Τραμπ τόνισε: 

«Ήταν πολιτικά νεκρός, έχασε από έναν πολύ καλό επίτροπο γεωργίας, τον Άνταμ Πάτναμ, ο οποίος ήταν φορτωμένος με μετρητά και μεγάλους αριθμούς δημοσκοπήσεων.

Ο Ρον είχε χαμηλή αποδοχή, κακές δημοσκοπήσεις και καθόλου χρήματα, αλλά είπε ότι αν τον υποστήριζα, θα μπορούσε να κερδίσει.
Όταν τον υποστήριξα, ήταν σαν -για να χρησιμοποιήσω έναν κακό όρο- να εξαπέλυα ένα πυρηνικό όπλο.

Επίσης διόρθωσα την εκστρατεία του, η οποία είχε καταρρεύσει εντελώς», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ, προτού επαινέσει τον εαυτό του που απέτρεψε την «κλοπή» της εκλογής του κ. ΝτεΣάντις.

Ο κ. Τραμπ εξακολουθεί να υποστηρίζει, παρά την έλλειψη πραγματικών στοιχείων, ότι οι εκλογές του 2020 που έχασε από τον Τζο Μπάιντεν ήταν νοθευμένες.

Οι ψηφοφόροι στις ενδιάμεσες εκλογές απέρριψαν σε μεγάλο βαθμό τους υποψηφίους που υποστήριξαν τους ισχυρισμούς του κ. Τραμπ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ανακοινωθούν σε πολλούς τομείς, αλλά παρόλο που μπορεί να κερδίσουν ακόμη και τα δύο σώματα του Κογκρέσου, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κέρδισαν τόσο εύκολα όσο πολλοί είχαν προβλέψει.

Μερικοί από τους Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς του κ. Τραμπ τον κατηγόρησαν για αυτό, αφήνοντάς τον σε ευάλωτη θέση μετά από έξι χρόνια κυριαρχίας στο κόμμα.

Ο Τραμπ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέψευσε κάθε ισχυρισμό ότι είναι θυμωμένος για τα αποτελέσματα, λέγοντας ότι είναι «πολύ απασχολημένος κοιτάζοντας το μέλλον» και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε ότι είμαι μια ‘σταθερή ιδιοφυΐα’».

Ο 76χρονος Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία και έχει ήδη ενημερώσει ότι θα κάνει μια μεγάλη ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο κ. ΝτεΣάντις «παίζει παιχνίδια» αρνούμενος να αποκλείσει την προεδρική υποψηφιότητά του το 2024, προσθέτοντας: 
«Τα Fake News τον ρωτούν αν πρόκειται να είναι υποψήφιος εάν είναι υποψήφιος ο πρόεδρος Τραμπ και εκείνος λέει: «Είμαι επικεντρωμένος μόνο στον αγώνα για να βγω κυβερνήτης, δεν κοιτάζω το μέλλον».

«Λοιπόν, όσον αφορά την πίστη και την τάξη, αυτή δεν είναι πραγματικά η σωστή απάντηση» τόνισε ο Τραμπ.

Περιέγραψε δε την προετοιμασία για τη νίκη του το 2016 ως μια κατάσταση όπου αρκετοί αντίπαλοι «εξαφανίστηκαν από τα μάτια... αφού τους έβγαλα εύκολα νοκ άουτ, έναν προς έναν. Είμαστε στην ίδια ακριβώς θέση τώρα. Θα συνεχίσουν να μας ακολουθούν, αλλά τελικά θα κερδίσουμε. Ο ΝτεΣάντις δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Τραμπ.

Πηγή: skai.gr