ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 300 εκατ. δολαρίων

«Αυτό το τελευταίο πακέτο θα βοηθήσει την Ουκρανία να συνεχίσει να αμύνεται γενναία απέναντι στον βάναυσο, απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας» δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια της Ουκρανίας σήμερα, Τετάρτη.

«Αυτό το τελευταίο πακέτο θα βοηθήσει την Ουκρανία να συνεχίσει να αμύνεται γενναία απέναντι στον βάναυσο, απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας» δήλωσε ο Μπλίνκεν και πρόσθεσε:  «Η Ρωσία θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο της σήμερα. Μέχρι να το κάνει η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα μείνουν ενωμένοι με την Ουκρανία, για όσο χρόνο χρειαστεί», είπε ο Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνλεν, το πακέτο θα περιλαμβάνει «πρόσθετα πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, οβίδες, πυρομαχικά πυροβολικού και άρματα μάχης, αντιαρματικά όπλα, ρουκέτες, φορητά όπλα και πυρομαχικά, φορτηγά και ρυμουλκούμενα για τη μεταφορά βαρέως εξοπλισμού, και ανταλλακτικά και άλλος εξοπλισμός πεδίου που είναι απαραίτητος για την ενίσχυση των υπερασπιστών της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης».

Νωρίτερα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι το πακέτο έρχεται μετά από «εκτεταμένη δουλειά της κυβέρνησης των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες για να εκπληρώσει τα αιτήματα της Ουκρανίας πριν από την προγραμματισμένη αντεπίθεσή της και να διασφαλίσει ότι έχει τα όπλα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται».

Πηγή: skai.gr