ΗΠΑ: Κυβερνοεπίθεση σε ιστοσελίδες μεγάλων αεροδρομίων - Ρώσους χάκερς «δείχνουν» τα αμερικανικά ΜΜΕ

Την είδηση επιβεβαίωσε στέλεχος της κυβέρνησης στο ABC, με τα Αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως «χτυπήθηκαν» μεταξύ άλλων τα αεροδρόμια του Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και του Ντε Μόινς (Αϊόβα)

Κυβερνοεπίθεση φαίνεται πως δέχτηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία «δείχνουν» ρώσους χάκερ να κρύβονται από πίσω οι οποίοι προσπάθησαν μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε στέλεχος της κυβέρνησης στο ABC, με τα Αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως «χτυπήθηκαν» μεταξύ άλλων τα αεροδρόμια του Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και του Ντε Μόινς (Αϊόβα). Παράλληλα, η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) είπε στο CNN ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

«Είναι μια ταλαιπωρία», είπε η ανώτερη κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ στο NBC. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα στοχευμένη «άρνηση δημόσιας πρόσβασης» σε δημόσιους τομείς που αναφέρουν χρόνους αναμονής και συμφόρηση στο αεροδρόμιο.

Ωστόσο, οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση και οι ιστότοποι αποκαταστάθηκαν τελικά λίγο αργότερα.

«Προφανώς, το παρακολουθούμε και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για διακοπή λειτουργίας», δήλωσε τη Δευτέρα ο Κίρστεν Τοντ, Επικεφαλής του Επιτελείου της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA).

Αν και παραμένει ασαφές ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις, το CNN ανέφερε ότι βρίσκεται η ομάδα hacking Killnet η οποία φιλοφρονεί το Κρεμλίνο. Η συγκεκριμένη ομάδα ανέλαβε επίσης την ευθύνη την περασμένη εβδομάδα για την κατάργηση ιστοτόπων που ανήκουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Πηγή: skai.gr