Ερντογάν: Έχουμε 5 πλωτά γεωτρύπανα... Όταν τελειώσουμε εδώ, μπορούμε να κάνουμε εργασίες σε διεθνή ύδατα

«Απο την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες  να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε το Σαββατοκύριακο σε συμφέροντα της Τουρκίας «από τη Συρία έως τη Λιβύη και από το Αιγαίο και την Κύπρο, έως τη Μεσόγειο». Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τη Δευτέρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε ακόμη περισσότερο τη «βεντάλια», εντάσσοντας στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του... όλον τον κόσμο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα γεωτρύπανα που διαθέτει η χώρα του, αποκαλύπτοντας το σχέδιό του: 

«Εμείς κάποτε δεν είχαμε κανένα πλωτό γεωτρύπανο. Τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικών ερευνών, 5 πλωτά γεωτρύπανα και μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε βάθος 12.000 μέτρων. 

Όταν τελειώσει εδώ η δουλειά μας, έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κάνουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης και σε διεθνή ύδατα σε διάφορες χώρες του κόσμου».

Με άλλα λόγια, ο Ερντογάν βάζει στο κάδρο των φιλοδοξιών του όλες τις χώρες και τα διεθνή ύδατα, δίχως να διευκρινίσει σε ποια ακτίνα από την Τουρκία σκοπεύει να επεκταθεί.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη Σύνοδο της Πραγας επισήμανε ότι «όπως κάνουμε σε κάθε συνάντηση έτσι και στην Πράγα τονίσαμε πως τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούμε να τα λύσουμε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Απο την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες  να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο
 

Πηγή: skai.gr