Κακοκαιρία

Κακοκαιρία Barbara: Από τι ώρα λειτουργούν σήμερα Δημόσιο και καταστήματα - Ακυρώσεις σε δρομολόγια τρένων

Ανάλογα με την εξέλιξη των μετερεωλογικών δεδομένων θα αποφασιστεί εάν και κατά πόσο θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα που επηρεάζονται από την κακοκαιρία.

Κλείσιμο

ΗΠΑ: «Τίτλοι τέλους» για την Κίρστεν Σίνεμα από τους Δημοκρατικούς: Ανεξαρτητοποιείται η γερουσιαστής

Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η γερουσιαστής 46χρονη Σίνεμα δηλώνει ότι «ανεξαρτητοποιείται από το ελαττωματικό, κομματικό σύστημα της Ουάσινγκτον»

Μια γερουσιαστής από την Αριζόνα, η Κίρστεν Σίνεμα, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι αποχωρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά δεν θα προσχωρήσει στους Ρεπουμπλικάνους, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δεδομένης της ισχνής πλειοψηφίας που διαθέτει στο Σώμα αυτό.

Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η 46χρονη Σίνεμα δηλώνει ότι «ανεξαρτητοποιείται από το ελαττωματικό, κομματικό σύστημα της Ουάσινγκτον».

Ο Μπάιντεν ήλπιζε ότι για το υπόλοιπο της θητείας του θα περνούσε με μεγαλύτερη άνεση τα νομοσχέδια από τη Γερουσία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια οι Δημοκρατικοί διέθεταν 50 έδρες, όσες και οι Ρεπουμπλικάνοι, και βασίζονταν στην ψήφο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην περίπτωση ισοψηφίας. Η νίκη, την περασμένη εβδομάδα, ενός Δημοκρατικού στην Τζόρτζια θα τους εξασφάλιζε μία ακόμη έδρα στο Σώμα αυτό.

Η Κίρστεν Σίνεμα ήταν ήδη γνωστή επειδή είχε καταψηφίσει ορισμένα νομοσχέδια που προωθούσε ο Μπάιντεν, όπως τη μεγάλη εκλογική μεταρρύθμιση. Η ίδια υποσχέθηκε ότι παρά την ανεξαρτητοποίησή της «δεν θα αλλάξει τίποτα» στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται.

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αριζόνα αυτήν την εβδομάδα ο Μπάιντεν χαιρέτισε τη δράση της Σίνεμα, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετική εκπρόσωπο των κατοίκων» της Πολιτείας.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ