ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας- Πακέτο βοήθειας 275 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν νέες κυρώσεις σε δεκάδες άτομα και οντότητες για φερόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή διαφθορά σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε δεκάδες άτομα και οντότητες για φερόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή διαφθορά σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.

Ο τελευταίος κατάλογος κυρώσεων περιλαμβάνει την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας, την οποία η Ουάσιγκτον κατηγόρησε ότι βοήθησε στην επίβλεψη και παρακολούθηση σε αυτό που οι ΗΠΑ ονόμασαν «ψευδή δημοψηφίσματα» σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία, ενώ παράλληλα επέβαλε κυρώσεις και σε15 μέλη της.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε επίσης μέτρα εναντίον τεσσάρων ατόμων που κατηγόρησε ότι εμπλέκονται άμεσα στις "επιχειρήσεις φιλτραρίσματος" της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος  ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια 275 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι είπε ότι αυτή η νέα βοήθεια «θα σταλεί σύντομα» για να δώσει στην Ουκρανία «νέες δυνατότητες στην αντιαεροπορική άμυνά της ώστε να αντιμετωπίσει την απειλή των δρόνων».

Ο Κίρμπι είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί πολύ για την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας και ότι η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που διαθέτει για να την διασπάσει. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις συμμαχικές της χώρες να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας.

Πηγή: skai.gr