ΗΠΑ: Νέα έρευνα του FBI στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ σχετικά με απόρρητα έγγραφα

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρέχομποθ του Ντέλαγουερ», έγραψε ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν

Έρευνα στο σπίτι του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ, πραγματοποιεί σήμερα το FBI, στο πλαίσιο έρευνας για απόρρητα έγγραφα

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρέχομποθ του Ντέλαγουερ», έγραψε σε δήλωσή του ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ.

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτή η ενέργεια χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», είπε ο Μπάουερ. «Η έρευνα σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας.» υποστήριξε. 

Η έρευνα στο σπίτι του Μπάιντεν είναι η τελευταία σε μία σειρά ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, μετά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων στο «Κέντρο Πεν Μπάιντεν» – έναν χώρο για αξιωματικούς – στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο. Το FBI πραγματοποιήσε έρευνα στις 20 Ιανουαρίου το σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακαλύπτοντας αυτό που ο δικηγόρος του περιέγραψε ως πολλά αντικείμενα που περιείχαν απόρρητο υλικό.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η ομάδα του έκανε «ό,τι έπρεπε» και ότι «συνεργάζεται πλήρως» με το FBI.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αγόρασε το σπίτι του στο Ρίχομποθ μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία. Ο ίδιος και η σύζυγός του περνούν περιστασιακά εκεί τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή: skai.gr