Κλείσιμο

Δύο νεκροί από σφοδρή παγοθύελλα που «χτυπά» τις ΗΠΑ - Πάνω από 1.800 πτήσεις ακυρώθηκαν, χωρίς ρεύμα 200.000 σπίτια

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια, σχολεία έκλεισαν ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο

Μία ακόμη σφοδρή κακοκαιρία «χτυπάει» τις ΗΠΑ, από το Τέξας έως τη Δυτική Βιρτζίνια ενώ δύο άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στο Τέξας.

Μέχρι τις 8 το πρωί τοπική ώρα,πάνω από 200.000 νοικοκυριά στο Τέξας ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το PowerOutage.us, το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, πάνω από 1.800 πτήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ακυρωθεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με την FlightAware, μια εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων. Οι περισσότερες από τις ακυρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Τέξας.

Τέξας

Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προειδοποίησε χθες Τρίτη με tweet τους ταξιδιώτες να περιμένουν συνθήκες χιονιού σε ορισμένες περιοχές, όπως το Ντάλας, το Φορτ Γουόρθ και το Μέμφις, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ορισμένες πτήσεις.

ΗΠΑ

«Η εν εξελίξει χειμερινή καταιγίδα θα συνεχίσει να προκαλεί επικίνδυνες επιπτώσεις στο Βόρειο και το Κεντρικό Τέξας τουλάχιστον μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης», ανέφερε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις προβλέψεις της για την περιοχή Ντάλας-Φορτ Γουόρθ και Τέξας.

Τέξας

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Southwest Airlines Co ήταν η πρώτη με ακυρώσεις 487 πτήσεων, ενώ η American Airlines Group Inc με έδρα το Φορτ Γουόρθ του Τέξας ακολούθησε, ακυρώνοντας σχεδόν 480 πτήσεις.

Παράλληλα, σχολεία έκλεισα σε ορισμένες περιοχές του Μισισιπή και του Τενεσί και τουλάχιστον ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο Τέξας έκλεισε εν μέσω των επικίνδυνων συνθηκών.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια και η αστυνομία του Ώστιν δέχτηκε χθες Τρίτη πάνω από 200 κλήσεις λόγω ατυχημάτων, ανέφερε το τμήμα στο Twitter. Στο Ντάλας, σημειώθηκαν πάνω από 140 ατυχήματα μέσα σε 24 ώρες έως τις 7 το πρωί της Τρίτης, ανακοίνωσε το τμήμα πυροσβεστικής και διάσωσης της πόλης.

Το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποίησε τους κατοίκους στο Τέξας ότι και η Τετάρτη θα είναι μια δύσκολη μέρα για τις περιοχές του Όστιν και του Σαν Αντόνιο καθώς ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τις περιοχές μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 

Πηγή: skai.gr