Κλείσιμο

Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ - Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από τον «κυκλώνα βόμβα»

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει ανατρέψει τα σχέδια των Αμερικανών για τα φετινά Χριστούγεννα - Σχεδόν 4.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από χθες

Πρωτοφανείς καταστάσεις ζουν περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 60% του πληθυσμού, που πλήττονται από την ιστορική κακοκαιρία ή αλλιώς τον «κυκλώνα βόμβα» όπως τον αποκαλούν οι μετεωρολόγοι που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές πολιτείες έχει ανατρέψει τα σχέδια των Αμερικανών για τα φετινά Χριστούγεννα αφού σχεδόν 4.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από χθες λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων, βροχοπτώσεων αλλά και του παγετού. Επίσης, σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης  αντιμετωπίζουν χιλιάδες σπίτια στο Κονέκτικατ, τη Νέα Υόρκη, τη Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα, το Τέξας, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, τη Βιρτζίνια και το Μέιν. 

Δείτε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την κακοκαιρία

ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) επέβαλε ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων για την αποπάγωση σε πολυάριθμα αμερικανικά αεροδρόμια. Όπως ανέφερε «το ψυχρό μέτωπο που διασχίζει τις Μεγάλες Λίμνες προς τα Βορειοανατολικά θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο» στις πτήσεις, προσθέτοντας ότι «καθυστερήσεις πτήσεων είναι πιθανές από τα αεροδρόμια της Βοστώνης προς την Πόλη της Ουάσινγκτον, τα διεθνή αεροδρόμια Σιάτλ-Τακόμα και Πόρτλαντ και Άσπεν» στο Κολοράντο.

Το διεθνές αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα ακύρωσε το 40% των πτήσεων από τις 8:30 το πρωί. Η FAA νωρίτερα σήμερα εξέδωσε ακυρώσεις εκεί λόγω χιονιού και παγετού. Περισσότερο από το 40% των πτήσεων στο Ντιτρόιτ ακυρώθηκαν και το 18% στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο' Χέαρ του Σικάγου, το οποίο σημείωσε ότι ριπές ανέμου 40 έως 50 μίλια την ώρα αναμένονται σήμερα στο Σικάγο. Άλλες 3.800 πτήσεις στις ΗΠΑ είχαν καθυστερήσεις - συμπεριλαμβανομένου του 14% αυτών που εκτελούσαν οι American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines και Southwest Airlines. Η Southwest ακύρωσε 800 πτήσεις σήμερα, περίπου το ένα πέμπτο όλων των προγραμματισμένων πτήσεων, ενώ η Alaska Airlines ακύρωσε 321, ή το 41% των πτήσεων της.

ΗΠΑ

Πηγή: skai.gr