ΗΠΑ: Εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα λόγω του ιστορικού χιονιά - Μπλακ άουτ και στον Καναδά

Η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής είναι το Κονέκτικατ, όπου πάνω από 100.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα - Σοβαρά μπλακ άουτ σε Μασαχουσέτη, Νέα Υόρκη, Νιου Χάμσαϊρ, Βιρτζίνια και Μέιν

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλες τις ΗΠΑ βρίσκονται χωρίς ρεύμα εξαιτίας του ιστορικού χιονιά καθώς οι σφοδρές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει συνεχόμενα μπλακ άουτ, σύμφωνα με το PowerOutage.US. Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Καναδάς.

Η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής είναι το Κονέκτικατ, όπου πάνω από 100.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα. Ακολουθεί η Τζόρτζια με σχεδόν 90.000. Άλλες περιοχές με σημαντικές διακοπές είναι η Νότια Καρολίνα, το Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα.

ΗΠΑ

Στη δυτική ακτή, η Ουάσιγκτον είναι αυτή τη στιγμή η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο,με περισσότερους από 10.000 σπίτια να είναι χωρίς ρεύμα.

Άλλες περιοχές χωρίς που αντιμετωπίζουν σοβαρά μπλακ άουτ είναι η Μασαχουσέτη, η Νέα Υόρκη, το Νιου Χάμσαϊρ, η Βιρτζίνια και το Μέιν.

Μπλακ άουτ και στον Κάναδά

Ο Καναδάς αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κυρίως στις ανατολικές πολιτείες. Το Κεμπέκ αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα, με σχεδόν 120.000 διακοπές ρεύματος. Ακολουθούν το Οντάριο και η Βρετανική Κολομβία.

ΗΠΑ

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 60% του πληθυσμού, πλήττονται από την ιστορική κακοκαιρία που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες από άκρη σε άκρη με κύρια στοιχεία της κακοκαιρίας η χιονοθύελλες, οι ισχυρές βροχές, ο παγετός και οι ισχυροί άνεμοι με τις ριπές να φτάνουν τα 60 μίλια στα μεξικανικά σύνορα.

«Η κακοκαιρία εκτείνεται σε όλο το μήκος των κεντρικών και ανατολικών πολιτειών και στο πλάτος από την ανατολική ακτή ως τον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό» σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

ηπα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) δήλωσε ότι αναμένει ένα καιρικό φαινόμενο γνωστό ως κυκλώνας βόμβα –μια καταιγίδα που ενισχύεται ταχέως και θα αναπτυχθεί καθώς κινείται στις Μεγάλες Λίμνες την Παρασκευή.

Οι θερμοκρασίες σοκάρουν αφού ήδη έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες κάτω από τους -50 βαθμούς σε περιοχές της Μοντάνα, της Νότιας Ντακότα και του Ουαϊόμινγκ. Στο Κολοράντο την Πέμπτη η θερμοκρασία κατέγραψε χαμηλό ρεκόρ φτάνοντας τους -22,7 βαθμούς Κελσίου.

ΗΠΑ

Περισσότερες από 2.000 πτήσεις στις ΗΠΑ που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκευή ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 700 αναχωρήσεων και αφίξεων σε δύο μεγάλα αεροδρόμια του Σικάγο και εκατοντάδες ακόμη στο Ντένβερ.

ΗΠΑ

Η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι υπάρχει σοβαρή απειλή για πλημμύρες. Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Mike DeWine, την αποκάλεσε «μια μοναδική και επικίνδυνη κατάσταση».

ΗΠΑ

Πηγή: skai.gr