Κλείσιμο

Χριστούγεννα με ιστορικό χιονιά στις ΗΠΑ - Άνοιξη θα θυμίζει ο καιρός στην Ευρώπη - Βίντεο

Αμερικανοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για απειλητικές για τη ζωή καιρικές συνθήκες, κάνοντας λόγο για φαινόμενο που συμβαίνει «μια φορά στη γενιά».

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 60% του πληθυσμού, πλήττονται από την ιστορική κακοκαιρία που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες από άκρη σε άκρη.

«Η κακοκαιρία εκτείνεται σε όλο το μήκος των κεντρικών και ανατολικών πολιτειών και στο πλάτος από την ανατολική ακτή ως τον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό» σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Αμερικανοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για απειλητικές για τη ζωή καιρικές συνθήκες, κάνοντας λόγο για φαινόμενο που συμβαίνει «μια φορά στη γενιά».

Οι θερμοκρασίες σοκάρουν: ήδη έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες κάτω από τους -50 βαθμούς σε περιοχές της Μοντάνα, της Νότιας Ντακότα και του Ουαϊόμινγκ.

Ο ιστορικών διαστάσεων χιονιάς αναμένεται να πλήξει και τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια τόσο τα αεροπορικά όσο και τα οδικά, ενώ υπάρχουν προειδοποιήσεις για πιθανές διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Άλλος πλανήτης η Ευρώπη...

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- μόνο χιονισμένα δεν θα είναι τα Χριστούγεννα, καθώς ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το σημαντικό και μεγάλης κλίμακας μετεωρολογικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον καιρό της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 24-25/12 και έως τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η επικράτηση υψηλών πιέσεων πάνω από το μεγαλύτερο μέρος κυρίως της νότιας Ευρώπης, καθώς και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Επιπροσθέτως, αναμένεται σημαντική απουσία βροχοπτώσεων κυρίως στη περιοχή της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, ενώ πιο βροχερός καιρός αναμένεται κυρίως στη Δυτική/Βορειοδυτική και στην Κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr