Κλείσιμο

ΗΠΑ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ιδρύματος Τραμπ ζήτησε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υορκης

Η διαταγή ζητά επίσης από το δικαστήριο να σταματήσει το Ίδρυμα Τραμπ από τη μεταφορά ή διάθεση οποιωνδήποτε ουσιωδών περιουσιακών στοιχείων χωρίς την έγκριση του δικαστηρίο

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ιδρύματος Τραμπ, προκειμένου να σταματήσει τις δραστηριότητες που συνιστούν απάτη, ζήτησε από ένα πολιτειακό δικαστήριο η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς.

Την ίδια στιγμή προχωρά η αγωγή της κατά της εταιρείας, κάτι που θα έχει συνέπειες και στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την επιχείρησή του, νωρίυερα από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης για την υπόθεση.

Η γενική εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να εκδώσει διαταγή που θα απαγορεύει στο Ίδρυμα Τραμπ να υποβάλλει δηλώσεις οικονομικής κατάστασης ή άλλες γνωστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων σε δανειστές ή ασφαλιστικές εταιρείες, εκτός εάν «αποκαλύψουν επαρκώς» πώς αποτιμήθηκαν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

Η διαταγή ζητά επίσης από το δικαστήριο να σταματήσει το Ίδρυμα Τραμπ από τη μεταφορά ή διάθεση οποιωνδήποτε ουσιωδών περιουσιακών στοιχείων χωρίς την έγκριση του δικαστηρίου και να οριστεί ένας ανεξάρτητος επόπτης για να επιβλέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Η Λετίθια Τζέιμς μήνυσε το Ίδρυμα Τραμπ και τον ίδιο τον Τραμπ, τα παιδιά και τους επιχειρηματικούς του συνεργάτες τον Σεπτέμβριο μετά από πολυετή έρευνα, κατηγορώντας τον πρώην πρόεδρο και την εταιρεία του για «επαναλαμβανόμενη και επίμονη» δόλια δραστηριότητα με στόχο ευνοϊκές επιχειρηματικές συμφωνίες.

Πηγή: skai.gr