Να καταθέσει ενόρκως καλείται ο Τραμπ μετά την μήνυση της Ε.Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος καλείται την ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσει καθώς η συγγραφέας τον έχει κατηγορήσει για βιασμό

Σε ένορκη κατάθεση καλείται την ερχόμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το δικαστήριο σήμερα, Τετάρτη, έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει εναντίον του η συγγραφέας και αρθρογράφος του περιδοδικού Elle, Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία έχει κατηγορήσει τον Τραμπ ότι τη βίασε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Lewis A. Kaplan απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ να καθυστερήσει η προγραμματισμένη κατάθεση του πρωην αμερικανού προέδρου. Η κατάθεση έχει πλέον προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου.

Ο Τραμπ από την πλευρά του αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της και αμφισβήτησε την αξιοπιστία και τα κίνητρα της Κάρολ.

Η νομική ομάδα του πρώην αμερικανού προέδρου έχει δοκιμάσει διάφορες νομικές τακτικές για να καθυστερήσει τη μήνυση και να αποτρέψει την ανάκρισή του από τους δικηγόρους της Κάρολ, αλλά ο δικαστής επισήμανε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσει η διαδικασία.

Στη μήνυση που έχει καταθέσει η συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ έπληξε τη φήμη της το 2019 όταν αρνήθηκε ότι τη βίασε.

Πηγή: skai.gr