Κλείσιμο

ΗΠΑ: Ανατροπή στη δηλητηρίαση του 51χρονου από τη σύντροφό του - Η «κληρονομιά» των 30 εκατ. δολαρίων ήταν απάτη

«Ήταν μια απάτη. Ήταν κάποιος που έπεισε τον πατέρα μου ότι όλα ήταν αληθινά», λέει ο 21χρονος γιος του

Μια απάτη φαίνεται πως ήταν η κληρονομιά των 30 εκατομμυρίων δολαρίων που επρόκειτο να λάβει ο 51χρονος Στίβεν Έντουαρντ Ράιλι Τζούνιορ, τον οποίο δηλητηρίασε η 47χρονη σύντροφός του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την New York Post ο γιος του 51χρονου δήλωσε πως ο πατέρας του είχε λάβει ένα e-mail από έναν άτομο που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος ενός άγνωστου μακρινού συγγενή και το οποίο του ζήτησε να συναντηθούν σε αεροδρόμιο προκειμένου να υπογράψουν τα χαρτία της δήθεν κληρονομιάς.

γιος

Ο γιος του 51χρονου

«Δεν υποπτεύθηκε κάτι πριν να πάει στο αεροδρόμιο αλλά ήταν σίγουρος ότι είχε κληρονομήσει τα χρήματα τα οποία θα έπαιρνε από τον υποτιθέμενο δικηγόρο» είπε ο 21χρονος γιος του θύματος. «Αλλά ο "δικηγόρος" δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ήταν μια απάτη. Ήταν κάποιος που έπεισε τον πατέρα μου ότι όλα ήταν αληθινά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον νεαρό, ο πατέρας του σχεδίαζε να αγοράσει οικόπεδα, ορισμένα από τα οποία θα έδινε στα δύο παιδιά του, και στη συνέχεια ήθελε να ανοίξει κατάστημα με είδη αυτοκινήτου.

Η εκτίμηση του 21χρονου είναι ότι η συντρόφός του Τίνα Κενόγιερ είχε, επίσης, πιστέψει την απάτη και αυτό ήταν το κίνητρό της για να τον δολοφονήσει. «Δεν ήταν πολύ χαρούμενοι και ο πατέρας μου εδώ και καιρό σκεφτόταν να την παρατήσει. Δεν είχε δουλέψει ποτέ και ήταν σαν βδέλλα. Βαριόταν πάντα και δεν έκανε τίποτα».

Με αντιψυκτικό υγρό τον δηλητηρίασε

Ο Ράιλι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μια ημέρα μετά τη δηλητήριασή του, με την αρχική εκτίμηση να είναι ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από καρδιακή ανακοπή αλλά τη νεκροψία να δείχνει ότι είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης.

Οι αστυνομικοί που έψαξαν το σπίτι του ζευγαριού βρήκαν ένα μπουκάλι μέσα στο οποίο ήταν το αντιψυκτικό με το οποίο έγινε η δηλητηρίαση ενώ ίχνη της ουσίας βρέθηκαν σε ένα μπουκάλι μπύρας και ένα πλαστικό ποτήρι που ανακαλύφθηκαν στο γκαράζ.

Πηγή: NYP