Ιορδανία: Οκτώ νεκροί από την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας - Ανασύρθηκε ζωντανό ένα βρέφος

Ένας 45χρονος άνδρας ανασύρθηκε επίσης ζωντανός από τα συντρίμμια - Διατάχθηκε η σύλληψη τριών προσώπων, εκ των οποίων τα δύο συμμετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης που έγιναν στο κτίριο

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στο Αμάν της Ιορδανίας και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο, στην προσπάθειά τους να βγάλουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

«Οι διασώστες ανέσυραν άλλα δύο πτώματα απόψε το βράδυ, ο απολογισμός ανέρχεται πλέον στους οκτώ νεκρούς», ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς και δέκα εγκλωβισμένους στα ερείπια του κτιρίου αυτού, στη συνοικία Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ. Σχεδόν 24 ώρες μετά την τραγωδία, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς ένα βρέφος 4 μηνών και έναν 45χρονο άνδρα.

Επειδή οι δρόμοι στη συνοικία αυτή, μια από τις παλαιότερες του Αμάν, είναι πολύ στενοί, δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν στο σημείο βαριά μηχανήματα και όλα τα συντρίμμια απομακρύνονται με τα χέρια, υπό τα αγωνιώδη βλέμματα των συγγενών των εγκλωβισμένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχουν ήδη ξεκινήσει οι εισαγγελικές αρχές, διατάχθηκε η σύλληψη τριών προσώπων, εκ των οποίων τα δύο συμμετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης που έγιναν στο κτίριο και ο τρίτος είναι ο υπεύθυνος της πολυκατοικίας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Petra.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα, από το Παρίσι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ζήτησε «να συνεχιστεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση των εγκλωβισμένων», όπως ανακοίνωσε το παλάτι.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς που εμποδίζουν τους κατοίκους της συνοικίας να προσεγγίσουν στο σημείο για να μην παρεμποδίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ