Ιντλίμπ: Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι σκότωσε 101 Σύρους στρατιώτες ως αντίποινα

Ιντλίμπ: Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι σκότωσε 101 Σύρους στρατιώτες ως αντίποινα

Bαριά αντίποινα στις συριακές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, με πάνω από 100 Σύρους στρατιώτες νεκρούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Άγκυρα ως αντίποινα στην επίθεση της Δαμασκού από την οποία σκοτώθηκαν νωρίτερα πέντε Τούρκοι στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν 115 στόχους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και σκότωσαν 101 Σύρους στρατιώτες του Άσαντ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να απαντούν σε κάθε επίθεση ενάντια σε δυνάμεις τους, που σταθμεύουν σε φυλάκια στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας.

«Μέχρι στιγμής, 115 (συριακοί) στόχοι χτυπήθηκαν άμεσα και 101 μαχητές του καθεστώτος εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από πολυάριθμες πηγές», υποστηρίζει η ανακοίνωση. «Τρία άρματα μάχης και δύο θέσεις όλμων καταστράφηκαν, ενώ επλήγη και ένα ελικόπτερο» τονίζεται.

Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν, ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους.

Κατά τη συνάντησή του με ρωσική αντιπροσωπεία, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καταδίκασε τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ στις τουρκικές δυνάμεις. 
«Η Ρωσία θα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει ως εγγυήτρια δύναμη με βάση τη συμφωνία του Σότσι για την Ιντλίμπ» διεμήνυσε ο Καλίν. 


ΑΜΠΕ - skai.gr