Άγκυρα: Νεκροί 5 Τούρκοι στρατιώτες σε επίθεση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ

Πέντε ακόμα άνδρες του τουρκικού στρατού έχασαν τη Δευτέρα τη ζωή τους στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ από πυρά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτικό παρατηρητήριο στην περιοχή Ταφτανάζ. 

O επικεφαλής Επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε στο twitter ότι οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε αντίποινα. 

«Μια στυγερή επίθεση συνέβη σήμερα στην Ιντλίμπ, όπου ο στρατός μας υπηρετεί, σύμφωνα με τα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου, να τερματίσει τη βία και να μετριάσει την ανθρωπιστική κρίση. Προσεύχομαι για τους γιους μας, που έχασαν τη ζωή τους στην εν λόγω επίθεση, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας» σημείωσε ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

«Η Τουρκία προχώρησε σε αντίποινα μετά την επίθεση να καταστρέψει όλους τους στόχους του εχθρού και να εκδικηθεί για τα πληγέντα στρατεύματά μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή αποτρόπαια επίθεση, στοχεύει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και όχι μόνο την Τουρκία. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που ακούραστα υπηρετούν τον σκοπό της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να συντρίβουν όποιον τολμά να στοχεύσει τη σημαία μας», ανέφερε ο Φαρετίν Αλτούν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που υπηρετούν ακούραστα το σκοπό της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουν να συντρίβουν όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καθησυχάζει τους φίλους μας και να προκαλεί  φόβο στις καρδιές των εχθρών μας» κατέληξε.

«Η Τουρκία δεν θα ανεχτεί ποτέ τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ στις δυνάμεις της στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας» είχε προειδοποιήσει εξάλλου το Σάββατο ο επικεφαλής Επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ απείλησε με νέες προσφυγικές εισροές στην Ευρώπη λόγω της κατάστασης στην Ιντλίμπ. 

Πηγή: skai.gr