Κλείσιμο

Άγκυρα: Καμία ανοχή στη Συρία – Απειλή για νέες προσφυγικές ροές στην Ευρώπη

«Η Τουρκία δεν θα ανεχτεί ποτέ τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ στις δυνάμεις της στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας» προειδοποίησε το Σάββατο ο επικεφαλής Επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Φαχρετίν Αλτούν, ενώ απείλησε με νέες προσφυγικές εισροές στην Ευρώπη λόγω της κατάστασης στην Ιντλίμπ.  

«Επιτρέψτε μου να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν να ανεχθούμε τα πράγματα που έχουν συμβεί στην Ινλτίμπ» δήλωσε ο Αλτούν σε συνέδριο με αντικείμενο την Τουρκία και τη Συρία που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

«Τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Συρίας, λίγο πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας, στο πλαίσιο μιας ‘’αντιτρομοκρατικής αποστολής’’ και κατάπαυσης του πυρός, αλλά αυτή την εβδομάδα μια ομάδα Τούρκων στρατιωτών σκοτώθηκε από επίθεση του καθεστώτος Άσαντ... Η Τουρκία θεωρεί υπεύθυνους τους τρομοκράτες που σήκωσαν όπλα στους ηρωϊκούς μας στρατιώτες μας και τώρα θα θεωρήσει αυτούς τους δολοφόνους υπεύθυνους για το θάνατο (των Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ)».

«Εάν η διαδικασία (εισροής προσφύγων), η οποία ξεκίνησε πέρα από τα σύνορά μας, δεν σταματήσει αμέσως, θα ξεκινήσει μια νέα και μεγαλύτερη εισροή προσφύγων, που τελικά θα φθάσει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε τις στρατιωτικές της δυνάμεις για να καταπολεμήσει τους τρομοκράτες του Daesh / ISIS και του YPG / PKK στη Συρία, το οποίο δείχνει σαφώς τις θέσεις της για τους πολέμους δι’ αντιπροσώπων στην περιοχή» πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος σύμφωνα με το Anadolu. 

Νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στα στρατιωτικά παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προελαύνουν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας, έστειλε την Παρασκευή η Τουρκία σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Πηγή: skai.gr