IDF: Πολιτοφυλακή υποστηριζόμενη από το Ιράν μετακινείται από τη Συρία στον νότιο Λίβανο για να υποστηρίξει τη Χεζμπολάχ

Η πολιτοφυλακή έχει εμπλακεί ήδη σε ανταλλαγές πυρών με τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες εβδομάδες κατά μήκος των λιβανέζικων συνόρων

Η Χεζμπολάχ φέρεται να ενισχύει τις δυνάμεις της καθώς πολιτοφυλακή υποστηριζόμενη από το Ιράν, η οποία αρχικά αναπτύχθηκε στη Συρία, μεταφέρθηκε στο νότιο Λίβανο για να τη συνδράμει στη μάχη της εναντίον του Ισραήλ, αναφέρει ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του IDF Avichay Adraee.

«Μετά από μια σειρά αποτυχιών που υπέστη η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες, η Ιρανική Ταξιαρχία Ιμάμ Χουσεΐν, με επικεφαλής έναν διοικητή γνωστό ως Ζουλφικάρ, έφτασε στον νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των IDF στον λογαριασμό του στο X.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος η πολιτοφυλακή έχει εμπλακεί σε ανταλλαγές πυρών με τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες εβδομάδες κατά μήκος των λιβανέζικων συνόρων.

«Η Χεζμπολάχ και η Ταξιαρχία Ιμάμ Χουσεΐν θα αναγκάσουν τον Λίβανο να πληρώσει βαρύ τίμημα προς όφελος της Χαμάς-ISIS. Οι IDF είναι πλήρως έτοιμες να απαντήσουν σε οποιονδήποτε προσπαθεί να υπονομεύσει την κυριαρχία τους στο βορρά», πρόσθεσε ο Avichay Adraee.

Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Άλμα, η Ταξιαρχία Ιμάμ Χουσεΐν είναι μια πολιτοφυλακή που αποτελείται κυρίως από Ιρακινούς σιίτες που ενσωματώθηκε στην Τέταρτη Μεραρχία του τακτικού συριακού στρατού και δρα κυρίως στην περιοχή της Δαμασκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προβεί σε απευθείας επιθετικές ενέργειες κατά του Ισραήλ και των Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία. Ολόκληρη η Τέταρτη Μεραρχία, με διοικητή τον Μάχερ Άσαντ, αδελφό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, αναφέρεται απευθείας στη Δύναμη Κουντς, το εκστρατευτικό σκέλος των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης.


 

Πηγή: skai.gr