Ρωσία: Tο Κίεβο έχει εκφράσει προθυμία να ικανοποιήσει βασικές απαιτήσεις μας

Ρωσία: Tο Κίεβο έχει εκφράσει προθυμία να ικανοποιήσει βασικές απαιτήσεις μας

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι το Κίεβο άρχισε να δείχνει προθυμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Μόσχας.

Σε κάθε περίπτωση επιμένει στο ότι η θέση της Ρωσίας όσον αφορά το Ντονμπάς και την προσαρτημένη Κριμαία παραμένει αμετάλλακτη.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η υπόσχεση των Ρώσων για μερική κατάπαυση του πυρός τόσο στο Κίεβο όσο και στο Τσερνίχιβ, δεν φαίνεται να εφαρμόζεται, καθώς, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ και δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων, οι μάχες στα περίχωρα της πρωτεύουσας, καθώς και οι βομβαρδισμοί στο Τσερνίχιβ, συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και από το ξημέρωμα της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη δεν απέδωσαν τίποτα «ελπιδοφόρο» ούτε καμία «πρόοδο», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τίποτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ούτε για οποιαδήποτε πρόοδο. Μένει να γίνει πολλή δουλειά», επεσήμανε ο Πεσκόφ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ουκρανία έθεσε τους όρους της γραπτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ