Κλείσιμο

Μέγα «deal» - Η Estée Lauder εξαγόρασε την Tom Ford έναντι του κολοσσιαίου ποσού των 2,8 δισ. δολαρίων

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων

Σε ένα από τα σημαντικότερα deal προχώρησε η Estée Lauder Companies (EL) η οποία ανακοίνωσε πως σήμερα Τρίτη, εξαγόρασε την επί χρόνια συνεργάτη της, έναντι του κολοσσιαίου ποσού, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ο Tom Ford - ο διάσημος σχεδιαστής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας του - θα παραμείνει ως ο «δημιουργικός οραματιστής» της μάρκας μετά την εξαγορά και μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Ο Domenico De Sole, ο πρόεδρος της Tom Ford που είχε προηγουμένως διευθύνει την Gucci, θα παραμείνει επίσης σύμβουλος κατά την ίδια περίοδο.

Η συμφωνία των Estée Lauder και Tom Ford αποτελεί τη δυναμική είσοδο ενός από τους μεγαλύτερους οίκους καλλυντικών στον χώρο της μόδας, αναφέρει το Reuters. Οι δύο εταιρίες είναι συνεργάτες για περισσότερα από 15 χρόνια, λανσάροντας μαζί τη μάρκα Tom Ford Beauty το 2006.

Η Estée Lauder έχει αποκτήσει ήδη τη MAC, την Clinique και την Aveda ενώ μόλις πέρυσι εξαγόρασε και τον καναδικό όμιλο προϊόντων ομορφιάς «Deciem» έναντι περίπου 1 δισ. δολαρίων. Τώρα, με την απόκτηση της Tom Ford, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και τα προϊόντα Tom Ford Beauty, τις ready- to – wear συλλογές και τη σειρά eyewear.

«Ως ιδιόκτητη μάρκα, αυτή η στρατηγική εξαγορά θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια για την Tom Ford Beauty», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder Companies, Φαμπρίτζιο Φρέντα.

Η Ford, επίσης, είπε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη με αυτή την εξαγορά, καθώς η Estée Lauder Companies είναι το ιδανικό σπίτι για τη μάρκα».

Πηγή: skai.gr