H Παναγία των Παρισίων αναγεννιέται από τις στάχτες της και θα επαναλειτουργήσει το 2024 – Δείτε το εντυπωσιακό video

Η αποκατάσταση και η κατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, με κόστος 850 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τρεις φάσεις 

Η Παναγία των Παρισίων (η Notre Dame, που θα πει «η κυρά μας – η αφέντρα μας») βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανοίξει ξανά για τους πιστούς και το κοινό το 2024, δήλωσε την Πέμπτη 28 Ιουλίου η υπουργός Πολιτισμού, Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ. 

Η φάση καθαρισμού του έργου αποκατάστασης έχει ολοκληρωθεί, επιτρέποντας την έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης στο τέλος του καλοκαιριού.

Η Παναγία των Παρισίων είναι κλειστή για αποκατάσταση από τότε που η πυρκαγιά του 2019 κατέστρεψε την οροφή της και το καμπαναριό της κατέρρευσε, προς τρόμο των θεατών και των ανθρώπων που παρακολουθούσαν στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το 2024 θα είναι η χρονιά που θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος αυτών των εργασιών, η χρονιά της επαναλειτουργίας του καθεδρικού ναού για τους πιστούς και το κοινό», ανέφερε η Αμπντούλ Μαλάκ κατά την επίσκεψή της στον χώρο.

Λίγο μετά την πυρκαγιά του Απριλίου 2019, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι ο καθεδρικός ναός, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, θα ανοικοδομηθεί και αργότερα υποσχέθηκε να ανοίξει ξανά για τους πιστούς μέχρι το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αποκατάσταση και η κατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, με κόστος 850 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση του καθαρισμού των ερειπίων στους εσωτερικούς χώρους και της διασφάλισης της σταθερότητας του κτιρίου έχει ολοκληρωθεί.

Η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει εργασίες στα κουφώματα και τις στέγες, καθώς και την ανακατασκευή του καμπαναριού θα ξεκινήσει στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ η τρίτη και τελευταία φάση θα επικεντρωθεί στην εξωτερική ανακατασκευή.
 

Πηγή: skai.gr