Όρμπαν: «Αυταπάτη» η νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας – Τη φωτιά δεν τη σβήνεις με φλογοβόλο 

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να συνάψει συμφωνία για την αγορά επιπλέον 700 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι, διεμήνυσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός 

«Η στρατιωτική στρατηγική της Δύσης (έναντι της Ρωσίας) δεν λειτουργεί, απέτυχε» υποστήριξε την Παρασκευή ο Βίκτορ Όρμπαν, σημειώνοντας ότι οι πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης είναι ελάχιστες χωρίς διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ο Όρμπαν επέκρινε την ιδέα ότι ο ουκρανικός στρατός θα ήταν σε θέση να νικήσει τη Ρωσία με δυτικά όπλα, χαρακτηρίζοντάς τη σαν «αυταπάτη». Κατά τη γνώμη του, ούτε οι κυρώσεις της ΕΕ δεν λειτούργησαν. «Ολόκληρος ο κόσμος δεν είναι ενωμένος ενάντια στη Ρωσία» μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, σε αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητο ένα νέο σύστημα ευρωπαϊκής ασφάλειας. «Δεν σβήνεις τη φωτιά με φλογοβόλο. Η Αμερική έχει έναν βασικό ρόλο να παίξει εδώ. Αυτό λέγεται πόλεμος δια αντιπροσώπων. Η Δύση έχει μισοεμπλακεί στον πόλεμο, πρέπει να συμφωνηθεί ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας και Εφόσον εμείς [η Ευρωπαϊκή Ένωση] δεν έχουμε ενιαίο στρατό, πρέπει και πάλι να περιμένουμε ευρωπαϊκή σταθερότητα από μια ρωσοαμερικανική συμφωνία», πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να συνάψει συμφωνία για την αγορά επιπλέον 700 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι, επανέλαβε εξάλλου ο Βίκτορ Όρμπαν, επιμένοντας να είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. 

«Εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε με τους Ρώσους για να πάρουμε επιπλέον 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου», είπε. 
 

Πηγή: skai.gr