ΚΑΙΡΟΣ

H Γερμανία κατάσχεσε το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη αξίας 648 εκατ. δολαρίων

Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι κατέσχεσαν το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του κόσμου στο Αμβούργο, αφού διαπίστωσαν ότι ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη, Alisher Usmanov.

Το superyacht Dilbar μήκους 512 ποδιών φέρει σημαία των νησιών Κέιμαν και είναι εγγεγραμμένο σε μια εταιρεία χαρτοφυλακίου στη Μάλτα - δύο τραπεζικοί παράδεισοι όπου οι παγκόσμιοι υπερπλούσιοι συχνά σταθμεύουν τον πλούτο τους.

Κυκλοφόρησε το 2016 με αναφερόμενο κόστος άνω των 648 εκατομμυρίων δολαρίων (493 εκατομμύρια λίρες) και περιλαμβάνει μια πισίνα 80 ποδιών και δύο ελικοδρόμια, καθιστώντας το το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ που έχει κατασκευαστεί ποτέ από άποψη χωρητικότητας.

Η γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι οι γερμανικές αρχές εργάστηκαν στις Βρυξέλλες για να διασφαλίσουν ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εφαρμοστούν στον ιδιοκτήτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία το γιοτ, το οποίο βρίσκεται σε ναυπηγείο στο λιμάνι του Αμβούργου, δεν μπορεί πλέον να πωληθεί, να ενοικιαστεί ή να φορτωθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα οικονομικές κυρώσεις κατά του κ. Usmanov, ενός μεγιστάνα μετάλλων, για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: Dailymail