Γκάφα ολκής: Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε συλλυπητήρια για τον Σίνζο Άμπε

Ο Ζαχάουι, ο οποίος διορίστηκε την Τρίτη υπουργός την ώρα που η κυβέρνηση Τζόνσον βρισκόταν υπό κατάρρευση, διέγραψε αργότερα το μήνυμά του από το Twitter.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ναντίμ Ζαχάουι, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα τα συλλυπητήριά του προς την Ιαπωνία θεωρώντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πέθανε μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του σε προεκλογική εκδήλωση, παρ' ότι ο Άμπε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ζαχάουι, ο οποίος διορίστηκε την Τρίτη στο αξίωμα αυτό την ώρα που η κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν υπό κατάρρευση, διέγραψε αργότερα το μήνυμά του από το Twitter.

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο Ζαχάουι έκανε λάθος και ότι εξέφρασε την αντίδρασή του σε ένα φρικτό γεγονός.

Ο 67χρονος Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, δέχτηκε σήμερα επίθεση από ένοπλο καθώς εκφωνούσε ομιλία στη Νάρα (δυτικά) ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας, που διεξάγονται μεθαύριο Κυριακή.

Ο νυν πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε ότι ο Άμπε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ραγίζει η καρδιά μας με την είδηση από την Ιαπωνία. Ο πρωθυπουργός Άμπε πέθανε έχοντας δεχτεί πυροβολισμούς από έναν ένοπλο. Μπαίνουμε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε και προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ένας καλός άνθρωπος έχασε τη ζωή του επιδιώκοντας αυτόν τον ανώτερο σκοπό. Ας αναπαύεται εν ειρήνη», έγραψε ο Ζαχάουι στο Twitter στις 06:07 τοπική ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ