«Ομηροι» παραμένουν δεκάδες μετανάστες στο πλοίο που τους διέσωσε ανοιχτά της Σικελίας- Εκκληση της Γερμανίας προς την Ιταλία να επιτραπεί τουλάχιστον η αποβίβαση των παιδιών

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά από τη Ρώμη να επιτρέψει την αποβίβαση 104 ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στο πλοίο Humanity 1 νότια της Σικελίας

Η Γερμανία ζήτησε με επιστολή της προς την Ιταλία να επιτρέψει άμεσα την αποβίβαση 104 ασυνόδευτων ανηλίκων, που βρίσκονται στο πλοίο Humanity 1 το οποίο πριν δέκα ημέρες διέσωσε μετανάστες κινδύνευαν να πνιγούν νότια της Σικελίας.

Το πλοίο ανήκει σε γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση, όπως τουλάχιστον αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Aπό την μεριά της, η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι ζήτησε από την γερμανική πρεσβεία στην Ρώμη να πληροφορηθεί την ακριβή κατάσταση που επικρατεί στο πλοίο, πόσοι είναι οι επιβάτες, αν κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και αν έχει υποβληθεί ήδη αίτημα διεθνούς προστασίας.

Η αντιπαράθεση αυτή είναι συνέπεια της νέας γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μελόνι στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός της Ιταλίας εμμένει στη διάθεση υποδοχής των προσφύγων, αλλά όχι των «παράνομων οικονομικών μεταναστών» που βρίσκονται σε πλοία ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ