Γαλλικές εκλογές: Νικητής ο Μακρόν με το 54% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners.

Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 26% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 22%, Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 17% η Βαλερί Πεκρές με 9%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 9% .

Μελανσόν και Πεκρές δεν θα προτείνουν στους ψηφοφόρους τους τι να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο

Τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής σήμερα στη Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαριν Λεπέν να εμφανίζονται φαβορί για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο που θα γίνει στις 24 Απριλίου.

Ως προς τους υπόλοιπους υποψήφιους τίθεται ήδη το ερώτημα αν θα προτείνουν στους ψηφοφόρους τους ποιον ή ποιαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, με την υποψήφια της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές να δηλώνει σήμερα πως δεν θα προτείνει αλλά θα δηλώσει τι θα ψηφίσει και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λιουκ Μελανσόν να δηλώνει πως δεν θα προτείνει γιατί δεν έχει νόημα, ούτε δικαίωμα να το πράξει.

Ο υποψήφιος για επανεκλογή Εμανουέλ Μακρόν ανέβασε και σήμερα τους τόνους έναντι της Μαρίν Λεπέν χαρακτηρίζοντας ρατσιστικό το πρόγραμμά της, με τη Λεπέν να τον κατηγορεί στη συνέχεια για υπέρμετρη επιθετικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ