Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ξανά στους δρόμους κατά του συνταξιοδοτικού - Εντάσεις σε Ρεν και Νάντη (Φωτογραφίες, βίντεο)

Η οργή των Γάλλων για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει δείξει σημάδια κόπωσης - Νέες εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Καμμένοι κάδοι και αυτοκίνητα, αποκλεισμός των σιδηροδρομικών γραμμών στο σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι

Εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων διαδηλώνουν στις γραμμές στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι της Γαλλίας ενώ καπνογόνα εκτοξεύθηκαν στο αεροδρόμιο του Μπιαρίτζ.

Γαλλία

Η οργή των Γάλλων για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει δείξει σημάδια κόπωσης, καθώς εκατοντάδες πολίτες, κατέβηκαν και σήμερα, Τρίτη στους δρόμους την 10η ημέρα των πανελλαδικών διαδηλώσεων. Ωστόσο, η συμμετοχή των Γάλλων ήταν μικρότερη σήμερα σε σχέση με την περασμένη φορά όπου προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια. 

Ο φόβος όμως ότι δε θα λείψον και σήμερα οι εντάσεις είχε ως αποτέλεσμα 13.000 αστυνομικοί να αναπτυχθούν από το πρωί στους δρόμους της Γαλλίας, εκ των οποίων οι μισοί στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Γαλλία

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν κατά βάση ειρηνικά το πρωί της Τρίτης.Ωστόσο, δεν έλλειψαν οι μικροεντάσεις. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνογόνα να εκτοξεύονται από διαδηλωτές έξω από την είσοδο του αεροδρομίου Biarritz και την περιοχή επιβίβασης στον τερματικό σταθμό, πριν αυτή εκκενωθεί μετά από ανακοίνωση που εκδόθηκε. Πιο βόρεια, οι διαδηλωτές κρατώντας μετάλυ άλλων ένα πανό που έγραφε «Η αστυνομία ακρωτηριάζει. Δεν συγχωρούμε!», απέκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στο σταθμό Gare de Lyon του Παρισιού, σύμφωνα με το BFM που συνεργάζεται με το CNN.

Γαλλία

Επίσης, στην πόλη Ρεν, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομία όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να στήσουν οδόφραγμα με ξύλινα πάνελ και κάδους απορριμμάτων. Στάσεις λεωφορείων καταστράφηκαν στην «Πλατεία Ελευθερίας», ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει την πομπή στην πλατεία «Σαν - Ζερμαίν». 

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα και στην πόλη Νάντη. Στο τέλος της πορείας, διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια του διοικητικού δικαστηρίου. Επίσης, φωτιά ξέσπασε κοντά στην ιατρική σχολή η οποία και εξαπλώθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση πυροσβεστών. Ένα αυτοκίνητο επίσης κάηκε όπως επίσης και κάδοι σκουπιδιών.

Η αστυνομία είχε προετοιμαστεί από νωρίς για το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι περισσότεροι από 1.000 «ριζοσπάστες» ταραχοποιοί, ορισμένοι από το εξωτερικό, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις πορείες που έχουν προγραμματιστεί στο Παρίσι και αλλού.

Γαλλία

«Έρχονται να καταστρέψουν, να τραυματίσουν και να σκοτώσουν αστυνομικούς και χωροφύλακες. Οι στόχοι τους δεν έχουν καμία σχέση με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι στόχοι τους είναι να αποσταθεροποιήσουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και να ρίξουν αίμα και φωτιά στη Γαλλία», ανέφερε ο υπουργός χθες, Δευτέρα.

Γαλλία

Για ακόμα μία ημέρα, οι δημόσιες υπηρεσίες στη Γαλλία παρέλυσαν ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στα μέσα μεταφορά. Επίσης, τα σκουπίδια συνεχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης του Παρισιού ωστόσο, η CGT ανακοίνωσε την αναστολή της απεργίας των ανθρώπων της καθαριότητας από αύριο Τετάρτη.

Παρισι


 

Πηγή: skai.gr