Κλείσιμο

Φωτογραφία αρχείου – 27 Σεπτεμβρίου 1937: Χίτλερ και Μουσολίνι μαζί στο Βερολίνο

Μια φωτογραφία αρχείου που δημοσιεύει - σαν σήμερα - το Associated Press μοιάζει ανησυχητικά επίκαιρη.

Στις πρόσφατες εκλογές της Ιταλίας τη νίκη εξασφάλισε η «Κεντροδεξιά Συμμαχία», με  πρώτο κόμμα τους ακροδεξιούς «Αδελφούς της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, με ποσοστό 26,44%. Το κόμμα της Μελόνι θεωρείται μεταφασιστικό, με μεγάλες επιρροές από τον Μουσολίνι και η νίκη του προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία στην ΕΕ. 

Μια φωτογραφία αρχείου που δημοσιεύει σαν σήμερα το Associated Press μοιάζει ανησυχητικά επίκαιρη καθώς - μετά την Ιταλία - η ακροδεξιά απειλεί και τη Γερμανία. 

«Ο Γερμανός καγκελάριος Αδόλφος Χίτλερ, δεξιά, και ο Ιταλός φασίστας ηγέτης Μπενίτο Μουσολίνι στέκονται όρθιοι στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και χαιρετούν τα πλήθη  στους δρόμους του Βερολίνου, κατευθυνόμενοι από το σταθμό Heerstrasse στο παλάτι Hindenburg, 27 Σεπτεμβρίου 1937. 

Χιτλερ Μουσολινι

Σχεδόν 750.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής για να επευφημήσουν τους δύο ηγέτες φωνάζοντας «Χάιλ» και χαιρετώντας ναζιστικά» γράφει η περίληψη της φωτογραφίας. 

Ο φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι  κυβέρνησε την Ιταλία από το 1922 έως το 1943 και υπήρξε σύμμαχος του Αδόλφου Χίτλερ, οδηγώντας τη χώρα του, ως δύναμη της συμμαχίας του Άξονα, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Χίτλερ