Γιγαντιαίο φλαμίνγκο καλωσορίζει τους ταξιδιώτες στo αεροδρόμιο της Φλόριντα

Ο καλλιτέχνης σχεδίασε το φλαμίνγκο, που είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά πτηνά της Φλόριντα

 Την ανία της παραμονής σε ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο διασκεδάζει η τέχνη. Εδώ και λίγο καιρό, στο Tampa International Airport, την «πύλη στη δυτική ακτή της Φλόριντα», τους επισκέπτες καλωσορίζει ένα γιγαντιαίο φλαμίνγκο στο κέντρο του κύριου τέρμιναλ. Ο ροζ λαιμός του και τα μακριά αδύνατα πόδια του κατεβαίνουν από το ταβάνι και αγγίζουν το έδαφος. 

Με επωνυμία «HOME», το ζωηρόχρωμο ύψους 6,7 μέτρων γλυπτό του Matthew Mazzotta συνοδεύεται από ταβάνι που μιμείται το ρυτίδισμα του νερού. Ο φωτισμός, που αλλάζει με το φως της ημέρας απ' έξω, ρίχνει την ίδια διάστικτη λάμψη στο δάπεδο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το φλαμίνγκο έχει βυθίσει την κεφαλή του κάτω από το νερό.

Ο καλλιτέχνης σχεδίασε το φλαμίνγκο, που είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά πτηνά της Φλόριντα, όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά. Λάξευσε, χειρωνακτικά, κάθε μέρος του υπό κλίμακα και μετά τα χύτευσε σε συστατικό ρητίνης και φάιμπεργκλας. Ακολούθως, έβαψε τα μέρη ώστε να δείχνουν ρεαλιστικά, τόσο στο μάτι όσο και στην αφή. 

Πηγή: skai.gr