Τον «χαβά» του ο Ερντογάν: Εχθρική ενέργεια το «κλείδωμα» F-16 από ελληνικούς S-300

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε για άλλη μια φορά να πραγματοποιήσει υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αντίστοιχη χώρα με τη δική μας».

Συνεχίζονται οι προβοκάτσιες της Άγκυρας για τις «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών από ελληνικά συστήματα S-300, όπως υποστηρίζουν στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολή ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, στο ζήτημα αναφέρθηκε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος πως το «κλείδωμα τουρικού F-16 από ελληνικό ραντάρ αποτελεί μια εχθρική συμπεριφορά». «Ειδικά αν αυτό το αεροσκάφος εκτελεί καθήκοντα του ΝΑΤΟ, σημαίνει ότι στοχευε απευθείας στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, όχι εμάς», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε για άλλη μια φορά να πραγματοποιήσει υποτιμητικά σχόλια για τη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα δεν είναι αντίστοιχη χώρα με μας».

Τόνισε επίσης ότι αναμένει την αντίδραση των ΗΠΑ, κάνοντας για άλλη μια φορά έκκληση να συμπεριληφθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα προμήθειας των εκσυγχρονισμένων F-16: «Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδράσει η ίδια Αμερική στην ενεργοποίηση των συστημάτων S-300. Δεν θα χρησιμοποίησεί τα F-35 και S-400 στο ίδιο σύστημα;. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα, που δεν γνωρίζει σύνορα, θα διαπράξει αυτή την απερισκεψία. Το θέμα δεν είναι η χρήση ρωσικών αεροπορικών συστημάτων και αμερικανικών συστημάτων μαζί, αλλά η Τουρκία. Το μόνο νόημα για να μας δοθούν τα αεροπλάνα που απαιτούμε είναι ως ένδειξη φιλίας προς τη χώρα μας. Όταν ανακοίνωσα τους στόχους μας για το 2023 πριν από 11 χρόνια, αυτοί που μας κορόιδευαν στο μυαλό τους προσπαθούν να δώσουν προτεραιότητα στην παραγωγική και εξαγωγική δύναμη που έχουμε. Με όραμα το 2053, σχεδιάζουμε να φέρουμε τη χώρα μας στην κορυφή του κόσμου».

Συνεχίζοντας την προκλητική του ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις στρατιωτικές βάσεις στα ελληνικά νησιά, λέγοντας ότι για την Τουρκία «δεν θα έχουν ποτέ νόημα» «Η Τουρκία έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι της αρμόζει. Ας το γνωρίζουν όλοι αυτό. Η εγκατάσταση βάσεων από την Ελλάδα στα νησιά δεν θα έχει ποτέ νόημα για την Τουρκία. Αυτοί που έχουν δώσει τόση στήριξη στην Ελλάδα, πρέπει να σκεφτούν εδώ. Δεν ξέρω τι θα κάνουν μετά».

Πηγή: skai.gr