Κλείσιμο

Θρήνος χωρίς τέλος: Πάνω από 17.500 οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται στις νότιες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, δήλωσε νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν - ΠΟΥ: «Οι νεκροί θα αυξηθούν κατά πολύ»

Θρήνος χωρίς τέλος στην Τουρκία και τη Συρία, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι να ανακοινώνει 14.351 νεκρούς από τους φονικούς σεισμούς στη γείτονα. Μαζί με τα 3.162 θύματα στη Συρία, οι νεκροί και στις δύο χώρες ξεπερνούν πλέον τις 17.513.

«Ο αριθμός των τραυματιών μας είναι 63.794. Ο αριθμός των κατεστραμμένων κτηρίων καθορίζονται σε 6.444» δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται στις νότιες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από το Γκαζιαντέπ, προσθέτοντας: «Είμαστε στο πεδίο με όλους τους θεσμούς μας» αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Στόχος είναι η πλήρης ανάκαμψη, η ανοικοδόμηση των 10 επαρχιών που επλήγησαν από τον σεισμό μέσα σε ένα χρόνο, επανέλαβε ο Ερντογάν. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από το σεισμό για να αντιμετωπιστούν οι τοκογλύφοι και οι ταραξίες, σημείωσε.

«Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας σε όλες τις πόλεις μας που επλήγησαν από τον σεισμό» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΟΥ: «Οι νεκροί θα αυξηθούν κατά πολύ»

Το «παράθυρο» για να σωθούν τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία «εξαντλείται γρήγορα», δήλωσε από πλευράς του, ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ είπε στο BBC ότι μόνο το 22% των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια επιβιώνουν για 72 ώρες μετά από έναν σεισμό και έκτοτε το ποσοστό μειώνεται γρήγορα.

«Κάθε λεπτό μετράει τώρα γιατί το παράθυρο για να σωθούν ζωές τελειώνει γρήγορα», είπε ο Κλούγκε. «Όλοι εργάζονται αδιάκοπα για να βρουν και να σώσουν τυχόν επιζώντες». Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να «αυξηθεί κατά πολύ», είπε.
 

Πηγή: skai.gr