Δυσαρέσκεια Μελόν για τη συνάντηση Μακρόν - Ζελένσκι: «Άτοπη» η πρόσκληση

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συμμετάσχει στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών ως προσκεκλημένος και να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Ατοπη» χαρακτηρισε την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι-  η οποία οδήγησε στην χθεσινή συνάντηση στο Παρίσι -  η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Η ισχύς μας πρέπει να βρίσκεται στην ενότητα. Η στήριξή μας στην Ουκρανία είναι πλήρης, η Ιταλία θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην φάση της ανοικοδόμησης», πρόσθεσε η Μελόνι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να συμμετάσχει στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών ως προσκεκλημένος και να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τόνισε σήμερα τη στήριξη της χώρας του προς την Ουκρανία, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής. 

«Η Γερμανία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχει στην Ουκρανία «τη μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική στήριξη αλλά επίσης και την πιο χειροπιαστή στήριξη σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις όπλων», δήλωσε.

Η συνάντηση είναι μια ευκαιρία για να «σταλεί αυτό το μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης για μια ακόμα φορά και για να δείξουμε ότι θα συνεχίσουμε τη στήριξή μας προς την Ουκρανία, στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητάς της, για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο Σολτς.

Πηγή: skai.gr