Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι ομάδα απελευθερωτών

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ - Ο Φιντάν δήλωσε από την Ντόχα ότι «όσοι υποστηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης είναι συνεργοί στα εγκλήματά του».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ -παρά την πρόσφατη προσέγγιση των δύο χωρών- και δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η Δύση στηρίζει το Ισραήλ γιατί του οφείλει πολλά» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν οφείλει τίποτα στο Ισραήλ».

«Όλη η Δύση βλέπει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Τώρα από εδώ απευθύνομαι και λέω. Ισραήλ, εσὐ είσαι μια οργάνωση και η Δύση σου οφείλει πολλά. Όμως η Τουρκία δεν σου οφείλει τίποτα! Kαι η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση! Είναι μια πολεμιστών και απελευθερωτών που δίνουν αγώνα προστασίας των εδαφών και των πολιτών του».

«Είχαμε σχέδια να επισκεφθούμε το Ισραήλ, αλλά ματαιώθηκαν. Δεν θα πάμε» είπε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύθηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας. Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στην οργάνωση Χαμάς δήλωσε ότι δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε σήμερα από την Ντόχα ότι μία ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας θα μετατρέψει την σύγκρουση σε σφαγή.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του Κατάρ και πρωθυπουργό Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι όσοι υποστηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης «είναι συνεργοί στα εγκλήματά του».

Πηγή: skai.gr