Κλείσιμο

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν σε Ελλάδα - ΕΕ: Η εισροή προσφύγων δεν θα τελειώσει

Νέος ωμός εκβιασμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Ελλάδα και Ευρώπη κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). «Η εισροή προσφύγων δεν θα τελειώσει μέχρι να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές και να υπάρχει νέο σύνταγμα στη Συρία» ανέφερε. Η ΕΕ, επέμεινε ο τούρκος πρόεδρος, πρέπει να υποστηρίξει τη λύση της Τουρκίας στη Συρία. 

«Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και πιο έντονα κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση αυτή (οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την ΕΕ να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας» ανέφερε δε. «Η Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα με τους πρόσφυγες και βυθίζει σκάφη παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ» ισχυρίστηκε. 

«Δεν θα αφήσουμε το κράτος μας στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων ή του αιματοβαμμένου καθεστώτος (Άσαντ), ούτε θα εγκαταλείψουμε τους καταπιεσμένους Σύρους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνάντηση της Πέμπτης με τη Ρωσία η Τουρκία σκοπεύει να επιτύχει ειρηνική πολιτική λύση στην Ιντλίμπ δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας. «Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στη Συρία συνεχίζονται όπως έχει προγραμματιστεί, και οι στρατιώτες μας εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους με ηρωισμό», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο σχετικά με τις επιχειρήσεις της χώρας στην περιοχή.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο Συριακό με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την Πέμπτη.
 

Πηγή: skai.gr