Νέο τουρκικό σχέδιο: Γέμισε Σύρους μετά από 6 μέρες η τουρκική πλευρά του Έβρου!

Άλλαξε μέσα σε… λίγες μόνο ώρες το «μείγμα» των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που έχει κατακλύσει την Αδριανούπολη, και ειδικά τον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στην περιοχή Παζάρ Κουλέ στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές Έβρου. Πρόκειται, πιθανότατα, για τη δεύτερη φάση των τουρκικών σχεδιασμών. 

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τις έξι προηγούμενες ημέρες όσοι αποζητούσαν να περάσουν «στην Ευρώπη» ήταν στη μεγάλη πλειονότητά τους Αφγανοί, Σομαλοί ή Ιρακινοί πολίτες. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες στην Αδριανούπολη ο αριθμός των Σύρων προσφύγων, και μάλιστα όπως λένε από την επαρχία Ιντλίμπ, έχει αυξηθεί κατά πολύ… 

Κατά τα φαινόμενα, οι τουρκικές αρχές, που είχαν λάβει γνώση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ για ελάχιστους Σύρους την ώρα που η Άγκυρα επικαλείται ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ λόγω των συγκρούσεων, έσπευσαν να τους μεταφέρουν στον Έβρο από τους καταυλισμούς στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αδριανούπολη οι τουρκικές αρχές στήνουν καταυλισμό χωρητικότητας 10.000 ατόμων.

Βίντεο ντοκουμέντο, που αποδεικνύει τις εκτιμήσεις για οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας στον Έβρο ήρθε στο μεταξύ στο φως της δημοσιότητας κατά τα επεισόδια στην περιοχή.
 

Πηγή: skai.gr