Ο Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε την Παρασκευή την Αγία Σοφία και συνεχάρη εαυτόν για το άνοιγμά της σε προσευχές, ωστόσο η δυσαρεστημένη με την κατάρρευση της οικονομίας τουρκική κοινή γνώμη δεν φαίνεται να συγκινείται…

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές των Τούρκων την… ιδέα της Άλωσης έως και το 2053. Το κάνει ως αντιπερισπασμό όμως, γιατί η οικονομία δεν πάει καθόλου καλά και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Το 80% των Τούρκων θεωρούν ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι λανθασμένη, ενώ το 70% ότι ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πάνω από το 50% κι αυτή η κατάσταση ανησυχεί έντονα. 

Μάλιστα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του τούρκου προέδρου και πρώην υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζει ότι ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ενδέχεται να ρίξει την κυβέρνηση, επικαλούμενος την οικονομική κρίση. Σε αυτό το κλίμα κανείς δεν ξέρει πού οδηγείται η Τουρκία. 

«Εμείς το όραμα του την έννοια της Άλωσης θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και τις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά μας; Επίσης στην Αγιά Σοφιά μας, δόξα σοι Κύριε, προσευχόμαστε τις Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις