Ερντογάν: Δημιουρείται ζώνη με «εθελοντική επανεγκατάσταση» 3 εκατομμυρίων στη Συρία

«Από την Τρίτη το πρωί η τουρκική επιχείρηση έχει εκκαθαρίσει περιοχή περίπου 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από αποσχιστές τρομοκράτες» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών. 

Διεμήνυσε πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία θα συνεχισθεί μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι της», παρά τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον και το επικείμενο πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων. «Η Τουρκία έχει ως στόχο να ‘’απελευθερώσει’’ από τους τρομοκράτες περιοχή από το Μανμπίτζ ως την ιρακινή μεθόριο» σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας (...) μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του από το Μπακού που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως πρώτο βήμα της Τουρκίας θα είναι να στείλει πίσω στη Συρία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες ενώ θα στείλει στη συνέχεια άλλα δύο εκατομμύρια. «Θα είναι μια εθελοντική  επανεγκατάσταση» ανέφερε. 

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Τουρκίας θα συμβάλλει στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας» σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr