Μπακογιάννη για Συρία: Για την ώρα κερδισμένος ο Ερντογάν, μεγάλη χαμένη η Ευρώπη

Ως, προς ώρας κερδισμένο, από την πολεμική επιχείρηση χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγτογάν.

«Ο Ερντογάν δεν είναι στα καλύτερα του, βάλλεται εσωτερικά γιαυτό και έχει τόσο πολύ ανάγκη την νίκη στην Συρία.», εξήγησε σημειώνοντας εντούτοις πως νίκες που συντελούνται με αίμα και τέτοιου είδους κόστος έχουν μικρή διάρκεια.

Την ίδια ώρα η πρώην υπουργός, εκτιμά πως μεγάλοι χαμένοι είναι οι Ευρωπαίοι εξαιτίας της τακτικής τους να μην εμπλέκονται άμεσα στις εξελίξεις.

«Επί πάρα πολλά χρόνια είχαμε μια πολιτική τύπου παρακολουθούμε τα πράγματα, καταδικάζουμε όμως δεν θα έχουμε ενεργό ρόλο στην περιοχή», εξήγησε συγκεκριμένα για να προσθέσει πως «Παρόλα αυτά λουζόμαστε το αποτέλεσμα, δηλαδή το κόστος.»

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, μεγάλοι κερδισμένοι είναι και οι Ρώσοι οι οποίοι δεν υφίστανται κανένα πλήγμα από τα γεγονότα αλλά και ο Ασαντ ως εκτελεστικός βραχίονας της Μόσχας.

Αναφερόμενη στα απότοκα των εξελίξεων για την Ελλάδα, η κα Μπακογιάννη εκτίμησε εκτός των άλλων πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνουμε πέρασμα τζιχαντιστών τονίζοντας πως βεβαίως ανησυχεί.

Στο περιθώριο των παραπάνω η πρώην υπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων.

«Υπάρχει ένα κομμάτι της συμφωνίας με την Τουρκία το οποίο θα πρέπει να αλλάξει, αυτό που λέει ότι υποχρεωτικά θα επιστρέφουν όσοι είναι στα νησιά, αυτό είναι πρακτικώς αδύνατον, τόνισε συμπληρώνοντας πως πρέπει να αλλάξει και η ταχύτητα- τρόπος με τον οποίον δίνεται η απορρίπτεται σε κάποιον το άσυλο, αλλά και να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

Σε κάθε περίπτωση η κα Μπακογιάννη δεν νιώθει, σε αυτή τη φάση, ανησυχία όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα.

« Η αίσθηση μου είναι ότι ο Ερντογάν έχει αυτή τη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα τη Συρία και σε δεύτερο και πολύ μικρότερο βαθμό τον απασχολούν άλλα θέματα όπως η Ελλάδα.» δήλωσε.

Πηγή: skai.gr